Οι λεχωϊδες της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Π.Γ.Ν. «Αλεξάνδρα» νοσηλεύονται στις πτέρυγες Πετσάλη, Κόνσολα, Λαμπράκη και Κασκαρέλη.

Η δύναμη των 4 πτερύγων ανέρχεται σε 55 κρεβάτια. Αναλυτικά η πτέρυγα Πετσάλη διαθέτει 19 κρεβάτια εκ των οποίων ένα μονόκλινο και 4 δίκλινα, η πτέρυγα Κόνσολα 20 κρεβάτια, η πτέρυγα Λαμπράκη 4 κρεβάτια (2 μονόκλινα και 2 δίκλινα) και η πτέρυγα Κασκαρέλη 12 κρεβάτια.

Στις συγκεκριμένες πτέρυγες νοσηλεύονται λεχωϊδες οι οποίες έχουν γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική τομή και ασθενείς οι οποίες έχουν υποβληθεί σε απόξεση του ενδομητρίου για μαιευτικούς λόγους.

Ο μέσος όρος των ημερών νοσηλείας στις πτέρυγες λεχωϊδων είναι 3 ημέρες για αυτές που γέννησαν φυσιολογικά και 3 – 4 ημέρες για τις λεχωϊδες που υποβλήθηκαν σε καισαρική τομή. Κατά τη νοσηλεία τους οι λεχωϊδες ελέγχονται σε καθημερινή βάση από τους ιατρούς των τμημάτων κλινικά και εργαστηριακά. Καθημερινή είναι και η εξέταση των νεογνών από τους παιδιάτρους.