Υπεύθυνος:
Β. Σκουδαρόπουλος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Ιατροί:
Ι. Ρέλλιας, Επικουρικός Ιατρός

Οι λεχωϊδες της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα» νοσηλεύονται στις πτέρυγες Πετσάλη, Κόνσολα, Λαμπράκη και στον 5ο Δ΄.

Η δύναμη των 4 πτερύγων ανέρχεται σε 54 κρεβάτια. Αναλυτικά, η πτέρυγα Πετσάλη διαθέτει 19 κρεβάτια (1 μονόκλινο, 4 δίκλινα και 2 πεντάκλινα), η πτέρυγα Κόνσολα 20 κρεβάτια, η πτέρυγα Λαμπράκη 4 κρεβάτια (2 μονόκλινα και 2 δίκλινα) και η πτέρυγα του 5ου Δ΄ 11 κρεβάτια.

Στις συγκεκριμένες πτέρυγες νοσηλεύονται λεχωϊδες οι οποίες έχουν γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική τομή και ασθενείς οι οποίες έχουν υποβληθεί σε απόξεση του ενδομητρίου για μαιευτικούς λόγους.

Ο μέσος όρος των ημερών νοσηλείας στις πτέρυγες λεχωϊδων είναι 3 ημέρες για αυτές που γέννησαν φυσιολογικά και 3 – 4 ημέρες για τις λεχωϊδες που υποβλήθηκαν σε καισαρική τομή. Κατά τη νοσηλεία τους, οι λεχωϊδες ελέγχονται σε καθημερινή βάση από τους ιατρούς των τμημάτων κλινικά και εργαστηριακά. Καθημερινή είναι και η εξέταση των νεογνών από τους παιδιάτρους.